Hvis du overvejer at skifte mobilabonnement, skal du være opmærksom dækningen på 3g og 4g nettet i det område hvor du benytter telefonen ofte. Mange teleselskaber benytter de samme netværk, men det kan være svært at finde ud af hvem der arbejder sammen, og hvem der benytter de samme netværk. Vi giver dig et bud på hvilket netværk du skal vælge, hvis du gerne vil have dækning i Syddanmark!

Der findes der groft sagt 4 teleselskaber, som hver i sær har deres eget netværk, nemlig Yousee (tidligere TDC), Telenor, 3 og Telia. Mange mindre selskaber lejer sig så ind ved de store selskaber, og benytter deres netværk. YouSee er uden tvivl landets største netværk. Der findes stadig steder i danmark, hvor det kun er YouSee der har dækning. Derfor er det langt størstedelen af de mindre selskaber, som vælger at leje sig ind på YouSees netværk. Nogle af de mest kendte “mini” selskaber som Telmore, Fullrate, Nettalk og Coop Mobil benytter alle sammen YouSees netværk. Mange af disse selskaber, får kun en andel af netværket, så du vil altså stadig opnå bedre dækning med et YouSee mobilabonnement.

Vælg selskab med omtanke

Telenor er også et af danmarks større netværk. Telenor har indgået aftale med Telia om deling af netværk og mobilnet. Aftalen er gensidig og det betyder, at Telias kunder reelt benytter både Telias og Telenors netværk.  Et af landet støreste “mini” selskab, CCB mobil, benytter Telenors abonnent. Ok mobil benytter ligeledes Telenor.

Et andet større “mini” selskab er CallMe, som benytter Telias net, sammen med Waoo! Som noget nyt er dlg tele gået fra Yousee netværk til Telia. Telias mobildækning er i flere test blevet fremhævet som meget velfungerende, men det vil stadig være huller i Telias mobildækning, et par steder i Danmark.

3s netværk er god i større byer, og er en af de netværk som har den hurtigste internet forbindelse. Ligeledes er deres koncept “3likehome” blevet utrolig populær, som betyder at telefonen kan benyttes i 48 lande, præcis på samme måde som i Danmark. Oister kører på 3 netværk. Mange af de andre netværk tilbyder også denne løsning nu, og især efter aftalen omkring EU roaming er trådt i kraft, er kunder blevet opmærksomme.