Tror du, at du ved alt om Danmark? Eller måske er du bare interesseret i at vide mere? Her kan du læse nogle fun facts, som du sikkert ikke har hørt om før. Spred gerne din nye viden videre. Du kan bruge det som icebreaker, når du møder fremmede fra udlandet, så de kan lære mere om Danmark. Eller du kan fortælle fun facts over middagsbordet.

1.   Danmark har det ældste flag i verden

Det danske flag ikke er det første flag, der nogensinde blev lavet. Til gengæld er det danske flag, det ældste flag, der stadig repræsenterer et fungerende land. Dannebrog så dagens lys for første gang i 1219, og her er vi ca. 800 år senere og flaget ligner stadig sig selv. Vi hylder stadig flaget, som man gjorde dengang. Nu bruges det til enhver fejring – om det er fodbold, fødselsdage, juletræet osv.

2.   Danmarks længste ord er 51 bogstaver langt

Det danske sprog er kendt for at have lange ord. Det skyldes, at vi – ligesom tyskerne – godt kan lide sammensatte ord. Det længste danske ord blev først kåret i 1993 af Guinness Rekordbog. Der er endnu ikke kommet et længere ord. Danmarks længste ord er på 51 bogstaver og et sammensat ord med hele seks sammensætninger. Ordet er: speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode. Du kan læse mere om Danmarks længste ord og andre spændende ord online.

3.   Den danske befolkning ramte 6 mio. mennesker i 2019

De fleste danskere har levet det meste af deres liv med kendskabet om, at der boede 5 millioner eller 5,5 millioner mennesker i Danmark. I 2019 ændrede det sig dog. Nu bor der 6 millioner mennesker i Danmark. Hvis du er interesseret, så kan du læse meget mere om befolkningsstigningen i Danmark online. Her kan du også se den historiske udvikling.