Selvom vi ofte klager over vejret i Danmark, er det sjældent så dårligt, at man ikke kan tage ud i naturen. Om vinteren skal der bare en ekstra trøje på, og hvis det regner, er det på med gummirøjserne. Alligevel kommer mange danske børn alt for lidt ud, fordi fjernsyn, iPad og Playstation trækker.

Det er ærgerligt, for vores skønne land byder på dejlige naturoplevelser året rundt, og en tur i skoven kan være meget lærerig for de små. Her får I et par tips til, hvordan I kan blive bedre til at bruge naturen.

Brug skoven som skole

Små børn er meget nysgerrige, og alt det, vi tager for givet, er helt nyt for dem. Derfor er der meget at lære, hvis I begiver jer ud i skoven. Her kan I tale om de forskellige typer træer, om dyrene i skovbunden og om, hvordan årstiderne ændrer sig i naturen.

Du behøver ikke være biologilærer eller naturvejleder for at kunne tale med dit barn om naturen. Almen viden om skov og natur er rigeligt, og hvis der er noget, du ikke ved, kan I sammen slå det op, når I kommer hjem. På den måde lærer barnet også at være nysgerrig og søge mere viden.

Gå ture

Hvis I ikke har lyst til en tur i skoven, kan I altid gå en lille tur i nærområdet. Det kan tage præcis så lang eller kort tid, I har lyst til, og det er samtidig en rigtig god måde at få lidt ekstra motion ind i hverdagen på.

Hvis børnene er lidt små endnu, kan I tage en løbecykel med på turen. Den kan bruges fra barnet er cirka 2 år, og så kan I lade den besværlige klapvogn stå derhjemme. Løbecyklen lader barnet udforske lidt på egen hånd, samtidig med at den styrker balancen.

Tag på picnic

På de dage, hvor solen kigger frem, kan I tage på picnic i et dejligt naturområde. Den nærmeste park eller lignende kan sagtens gøre det – men I kan også udnytte dagen til en tur lidt længere ud i det blå.

Selvom I tager på picnic, er der ingen grund til at stresse over pizzasnegle og fingermadder, hvis det tager for meget energi. Smør et par rugbrødsmadder og pak nogle snacks og en juice, så har I en glimrende picnic.