Skal du ud og købe en ny smartphone, er du uden tvivl ikke interesseret i at betale mere end du behøver. Samtidig kan det være meget svært at gennemskue, hvor du egentlig får de bedste priser henne. Medmindre du køber telefonen uden abonnement, er der nemlig rigtig mange faktorer der spiller ind.

For den pris der står på mobilen i forretningen er i langt de fleste tilfælde ikke den endelig pris. En telefon har en pris der er beregnet ud fra det tilskud som teleselskabet giver, hvis man altså vælger den med et givent abonnement. Jo billigere telefonen er, des dyrere er abonnementet ofte. Det vil sige, at hvis du bruger dine telefon rigtig meget og i forvejen har et dyrt abonnement, kan du sikkert finde en rimelig billig iPhone eller hvad du nu vil have.

Er dit forbrug derimod lavt, er du ikke helt så interessant en kunde og så er tilskuddet til mobilen lavere. Derudover kommer ting som gebyrer for at betale regninger, som nogen selskaber opkræver. Det er typisk mine beløb, men årligt kan de stadig løbe op i flere hundrede kroner,

Står du derfor i en butik og er i tvivl om, hvorvidt det tilbud du står og kigger på, nu også er så godt som sælgeren siger, kan det være en rigtig god ide at sammenligne mobilpriser med andre steder og bruger det til forhandling om prisen. Kan du argumentere for, at du kan få det samme et sted sted langt billigere, er sælgeren nødt til at tage det alvorligt, hvis han eller hun da ellers gerne vil sælge dig noget.

Uanset om du vil købe din næste telefon i en fysisk butik eller online, er det altid en god ide at undersøge markedet, inden du investerer dine hårdt optjente penge, så du ikke betaler for meget.